Mirel Rădoi este noul selecționer al naționalei de seniori a României, după plecarea lui Cosmin Contra. ‘Tricolorii’ au dezamăgit în preliminariile pentru EURO 2020, iar Mihai Neșu este convins că Rădoi poate redresa echipa națională. 

Rădoi și Neșu au fost colegi la Steaua (redenumită FCSB în 2014) între 2001 și 2008. Au cucerit trei titluri în Liga 1 și au ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

Mirel Rădoi (38 de ani) vine pe cai mari de la naționala U21, care a jucat în semifinale la Campionatul European din Italia și San Marino. După acest parcurs, România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Îi urez multă baftă și sunt sigur că va face tot ce trebuie ca să ducă naționala unde ne dorim. Mirel are un dar fantastic de a mobiliza numai prin simpla lui prezență, fără să zică mare lucru. Când jucam împreună la Steaua și eu făceam un meci mai prost, cel mai rușine îmi era de Rădoi, nu de antrenor. El era mereu foarte ambițios, dădea totul pe teren și voiam să-l copiez la nivelul meu, că n-am fost mare fotbalist. Țineam să mă ridic la înălțimea așteptărilor pe care le avea de la mine.

E un om foarte bun și un suflet mare. Felul lui de a fi va ajuta naționala. Dacă facem o analiză corectă și vedem unde e azi fotbalul românesc, ne dăm seama că nu e simplu să creezi o națională care să se bată cu marile reprezentative„, a spus Mihai Neșu.

Experiența lui Rădoi în antrenorat este de numai patru ani: 2015-2016 la FCSB, 2016-2017 la FC Argeș, 2018-2019 la România U21.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Atac incredibil asupra lui Mirel Rădoi! „E prea repede pentru el. Nici nu și-a încălzit bine fundul pe scaun”