Un fost contestatar al lui Gigi Becali este de partea FCSB în războiul cu CSA: „Ei sunt continuatorii Stelei!”

gigi-becali-fcsb

Valeriu Răchită, fost jucător al Stelei, a trecut peste conflictele din trecut cu Gigi Becali și a declarat cu toată convingerea că FCSB este adevărata continuatoare a Stelei, chiar dacă a CSA a reușit să obțină o astfel de recunoaștere în instanță.

Răchită a îmbrăcat tricoul Stelei atât în era comunistă, cât și în perioadele 1996-1999 și 2003-2004, când Gigi Becali devenise acționar majoritar.

„Eu am jucat la toate cele trei Stele. Am jucat și înainte de 1989, la Steaua lui Ceaușescu, am jucat și la Steaua de tranziție, în perioada 1996-1999 și am jucat și la Steaua lui Gigi Becali, pentru că eram acolo când a fost celebră ședință în care s-au transferat acțiunile.

Nici nu se știe. Acum vedem că nu s-a transferat Steaua, ci s-au transferat doar niște acțiuni ale unei societăți comerciale care nu deținea marca Steaua.

Eu nu sunt stelist, am jucat ca profesionist și rămân petrolist. Îi înțeleg pe suporteri, la ce s-a întâmplat în ultimii 6-7 ani. Ei veneau și umpleau Arena Națională la meciurile cu Ajax, cu Chelsea, iar echipa se numea Steaua. Finanțatorul n-a știut să aibă o relație cu acea mare masă de suporteri.

Apoi, acele procese cu pierderea mărcii au dus la această apariție nouă, CSA Steaua. Chiar dacă am avut și încă mai am divergențe cu Gigi Becali, eu consider că, din punct de vedere sportiv, continuatoarea Stelei este FCSB, dar, din punct de vedere al legitimității, se pare că CSA este.

Are marca, are suporterii și are un stadion, dar un stadion construit pe bani publici nu poate fi dat exclusiv unei echipe. Măcar dacă era făcut pe banii Armatei. Da, se pot pune niște clauze restrictive, dar…”, a declarat Valeriu Răchită, la Digi Sport.

rachita

Citește și • Răzvan Lucescu încheie „en fanfare” sezonul! Al Hilal, victorie în ultima etapă