EXCLUSIV | Transfer neașteptat: Un fost atacant de la PSG ar putea juca la FC Botoșani

Hervin Ongenda, fost jucător la PSG, ar putea juca din nou în alb, roșu și albastru, dar la FC Botoșani

Hervin Ongenda are 23 de ani, a fost crescut de Paris Saint-Germain, pentru care a și marcat un gol în prima ligă franceză, iar acum ar putea ajunge în România, la FC Botoșani.

”Suntem în discuții cu Ongenda. Mai mult nu pot să spun. Căutăm soluții la mijloc și în atac”, ne-a declarat, precaut, patronul moldovenilor, Valeriu Iftime.

”Deocamdată este în teste. Decizia o să o luăm mâine, după ultimul meci amical”, a mai spus Iftime.

Ongenda a jucat la toate naționalele de tineret ale Franței, de la U16 la U21, însă pentru PSG n-a mai evoluat din sezonul 2015-16. A fost împrumutat la Bastia și a trecut apoi pe la olandezii de la PEC Zwolle și spaniolii de la Real Murcia, însă fără rezultate notabile.

Hervin Ongenda, atacantul salvator pentru FC Botoșani?

Mijlocașul ofensiv cu 27 de meciuri jucate în Ligue 1 ar putea rezolva problemele din ofensivă ale botoșănenilor, care au ratat la mustață play-off-ul în sezonul trecut.

Dacă apărarea a mers bine (n.r. – Doar CFR Cluj, FCSB și Viitorul primind mai puține goluri), în atac lucrurile nu au mers grozav, trupa lui Costel Enache având doar a 9-a ofensivă în precedentul sezon regulat al Ligii 1.

În prezent, în lotul moldovenilor este un singur atacant ”pur sânge”: Mihai Roman.

”Am întinerit defensiva. Am adus un jucător bun din Grecia în apărare, pe partea stângă (n.r. – Aristeidis Soiledis, care a trecut și pe la Olympiacos și AEK Atena), iar pe partea dreaptă rămânem ca în sezonul trecut. Vom mai completa echipa, probabil, cu un fundaș central”, ne-a mai precizat Valeriu Iftime.

Cât despre obiectul pentru noul sezon al Ligii 1, care bate la ușă, patronul celei mai nordice echipe din primul eșalon nu este încă hotărât:

”Mai întâi vreau să încropesc echipa. Nu vreau să mă hazardez. Bineînțeles că aș vrea să ajungem în play-off, dar îmi voi face o idee mai clară după câteva etape. Nu mă sperie celelalte echipe din fotbalul românesc!”