Un antrenor român, inclus de jurnaliștii italieni într-un top care îi face cinste

ladislau-boloni

Gazzetta dello Sport a realizat un top al antrenorilor care au descoperit cei mai valoroși fotbaliști ai planetei. Printre aceștia se numără și un antrenor român.

Ladislau Boloni (67 de ani), actualul antrenor al lui Antwerp, a fost cel care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona și a contribuit la ascensiunea portughezului.

„Cazul limită este cel al românului Ladislau Boloni, actualmente antrenor la Antwerp. O carieră nu tocmai splendidă, cu un an ca selecţioner al naţionalei şi diverse experienţe în mai multe campionate.

Dar la un moment dat a fost omul potrivit la locul potrivit şi în momentul potrivit. Sezonul 2002/03 l-a prins pe banca lui Sporting Lisabona. Iar într-o partidă de UEFA Champions League contra lui Inter, Boloni a trimis în teren un puşti portughez despre care se vorbea frumos. Un anume Cristiano Ronaldo. Iar restul e istorie”, scriu jurnaliștii din Italia.

ladislau-boloni-cristiano-ronaldo-sporting

Boloni, pe o listă care îi mai include nume precum Frank Rijkaard, cel care i-a lansat pe Leo Messi și Leonadro Jardim, tehnicianul care la rândul său l-a debutat pe Kylian Mbappe sau Vagner Mancini, cel care l-a descoperit pe Neymar.

Citește și ♦ FOTO | Moroșanu vrea să-i construiască o casă bărbatului surprins călare pe cal în centrul Iașiului