Un tehnician român AVERTIZEAZĂ: ”Budescu e o dezamăgire. Dacă nu înțelege, în două luni e înapoi”

Transferul lui Constantin Budescu de la FCSB la clubul saudit Al Shabab a iscat un interes deosebit în rândul specialiștilor de fotbal. Dacă unii sunt încrezători în șansele atacantului român de a se impune la formația antrenată de Șumudică, alții se arată sceptici când vine vorba de fosta ”perlă” a vicecampioanei României.

Unul dintre specialiștii care au un anumit dubiu despre viitorul randament sportiv pe care îl va da Budescu în Arabia Saudită este antrenorul Ciprian Panait, tehnician care lucrează de 4 ani în campionatul saudit. Al Hilal, Al Raed și Al Batin sunt echipele pe care Panait și le-a trecut în CV până în prezent.

Invitat la ”Digi Sport Matinal”, Panait a declarat că l-a urmărit pe Budescu încă de când juca la Petrolul și a dezvăluit că fotbalistul putea ajunge la Rapid, cu ani în urmă, dar el nu a crezut în el și chiar și acum spune că fotbalistul de la FCSB este o dezamăgire, pentru că nu și-a atins adevăratul potențial.

“Mă așteptam ca Budescu să ajungă la un alt nivel. Pentru mine e o dezamăgire Budescu, pentru că îl știu de când era foarte mic, la Petrolul. Mă așteptam să evolueze mai mult. L-am urmărit când eram la Rapid și toată lumea făcea presiuni asupra domnului Copos, să îl ia că e jucător bun. Eu nu am crezut în el.

CIPRIAN PANAIT

Toată lumea e de acord că are calitate, ar însemna să nu fii realist și corect să spui altceva. Are niște calități uluitoare. La Budescu, problemele sunt de altă natură. Din punctul meu de vedere, va avea o mare problemă în Arabia Saudită, pentru că e un jucător care joacă doar când are mingea”, a declarat Ciprian Panait, în cadrul emisiunii “Digi Sport Matinal”.

Totuși, fostul antrenor secund al Rapidului are și vești bune pentru Budescu. Panait consideră că sub îndrumarea lui Marius Șumudică, vârful de 29 de ani poate face o figură frumoasă, asemenea celei făcute în perioada când era jucătorul Astrei:

“Budescu e un norocos că se duce cu Șumudică antrenor, pentru că Șumudică l-a sprijinit, îl înțelege și știe să îl pună în valoare. Însă Budescu nu va fi numărul 10 acolo, indiferent ce se întâmplă și cine va veni. Prin număr 10, mă refer ca poziție sau ca vedeta echipei. Vor fi încă 7 mari jucători care vor ajunge acolo. Budescu nu se duce ca aici, cum îi zicem noi Messi sau vreun alt mare sclipitor.

budescu

Va avea ocazia să fie poate cel mai bun străin din campionatul Arabiei Saudite, pentru că are calitate. Dar, dacă nu înțelege că acolo trebuie să muncească și să facă mult mai mult decât a făcut aici, în România, în două luni va fi înapoi în țară”, a concluzionat Panait la Digi Sport Matinal.