Sir Alex Ferguson și-a manifestat sprijinul pentru Ionuț Lupescu, candidat la președinția Federației Române de Fotbal. Fostul mare antrenor a avut o intervenție în cadrul unei emisiuni transmisă luni seara de Antena 3.

Sir Alex Ferguson a lucrat cu Ionuț Lupescu la UEFA și a profitat de ocazie, punându-l într-o lumină favorabilă pe principalul contracandidat al lui Răzvan Burleanu la șefia FRF.

„Am o legătură foarte bună cu Lupescu, am lucrat împreună la UEFA. Avea un rol foarte important, este foarte bine pentru mine că pot să-l susţin. Ce făcea la UEFA era extraordinar. Nu era simplu ce făcea. Trebuie să spun că Lupescu s-a descurcat extraordinar, e un om inteligent, a luptat întotdeauna pentru România şi trebuie să spun că în tot timpul petrecut acolo nu am întâlnit un om mai potrivit decât el.

Este nevoie de cineva care să înţeleagă fotbalul pentru că nu mai e acelaşi ca acum 25 de ani. Nimeni nu e mai potrivit decât el să se descurce în asemenea situaţii. Sper să fie preşedinte, dar cred că el ştie cum să rezolve toate problemele şi sunt convins că o va face foarte bine.

Cred că Lupescu trebuie să câştige respect pentru munca pe care o va face. Trebuie să folosească istoria şi trecutul pentru a le da tinerilor şansa să se manifeste şi să se gândească la fiecare lucru foarte bine, pas cu pas. Să dea oportunităţi tinerilor, aceştia sunt cei importanţi. Acesta este un pas foarte important pentru fotbalul românesc”, a spus sir Alex Ferguson, luni seara, la Antena 3.

Alegerile de la FRF au loc miercuri, 18 aprilie, la Casa Fotbalului.