Un antrenor important din fotbalul românesc împliește astăzi 67 de ani: “Fotbalul e viața mea”

Florin Marin își aniversează astăzi ziua de naștere din afara terenului, dar cu gândul la o nouă provocare în carieră. 

Antrenorul a pregătit-o ultima oară pe CS Mioveni în urmă cu trei ani și așteaptă o ofertă care să îl facă să ajungă din nou pe bancă. Până atunci și-a dus aminte cum au fost primii pași în antrenorat

„Eram preocupat de antrenorat chiar pe finalul carierei de fotbalist. La Steaua am avut doi titani: Gică Constantin și Emeric Ienei. De la fiecare am furat câte ceva, mi-a plăcut studiul. Azi e mai ușor pentru antrenorii tineri, au acces la informație. Și atunci, dacă te preocupa, aflai ce te interesa. 

M-am lăsat de fumat 10 ani cât am jucat la Steaua, apoi m-am apucat iar. Și acum îmi este frică, port mască atunci când ies afară din casă. Am respectat perioada de izolare. Nu pot spune că m-am lăsat de fotbal, îl urmăresc mereu. Dacă este să apară o ofertă nu cred că pot să refuz. Fotbalul e viața mea”, a declarat cel poreclit Flocea pentru Pro Sport.

fl marin

Deși a jucat patru ani la Rapid și 8 la Steaua, Florin Marin nu a reușit să conducă cele două mari rivale și de pe bancă. În Giulești a fost antrenor pentru o lună, dar nu a apucat să debuteze într-un meci oficial.

„Principal nu am ajuns la Steaua, dar am fost în 1990, imediat după Revoluție, secundul regretatului Costică Ștefănescu. Am avut câteva discuții de-a lungul timpului, neconcretizate însă. La Dinamo prima oară am fost doar o lună, au fost niște neînțelegeri atunci”, a rememorat Florin Marin.

CITEȘTE ȘI –>> Fanii dinamoviști au făcut pasul decisiv! Decizia luată în miez de noapte