Tiberiu Ușeriu demonstrează pentru al patrulea an consecutiv că voința învinge orice limite. Atletul român a pornit într-o cursă a voinței alături de alți 23 competitori, care visau să îmblânzească nordul sălbatic al Canadei.

Dar nu mulți au fost cei care au dat dovadă de forța și voința atletului român. După aproape 7 zile de la startul în Yukon Arctic Ultra, maratonul de aproximativ 300 de mile care se desfăşoară în condiţii extreme în nordul Canadei au mai rămas în cursă doar Tiberiu Uşeriu şi elveţianul Fabian Imfeld.

Deși problemele de stomac l-au chinuit încă după primii kilometri ai cursei Yukon Arctic Ultra, românul nu a cedat și a luptat cu dârzenie atât cu natura potrivnică din nordul Canadei, cât și cu propriul organism într-o întrecere a voinței și a dăruirii.

În ciuda eforturilor susținute ale atletului român, elveţianul Fabian Imfeld a reușit să treacă primul linia de sosire pe 6 februarie, în punctul numit Pelly Crossing, după 6 zile, 18 ore şi aproximativ 50 de minute.

În momentul în care elvețianul trecea linia de finiș, Tibi Ușeriu se afla la 15 mile de aceasta. Ultima actualizare a poziției lui Ușeriu a fost la 5 februarie, când românul își exprima speranța că va reuși că câștige cursa pe ultima sută de metri.

Tibi la Yukon Arctic Ultra: al 6-lea telefon

Știți vorba aia, "pe ultima sută de metri"? La Tibi e "ultima sută de kilometri". Al 6-lea telefon, tot mai aproape de finish. Urmăriți-l live, aici: https://arcticultra.de/live-tracking-2020/

Publicată de Via Transilvanica pe Miercuri, 5 februarie 2020

Tibi Uşeriu, în vârstă de 42 de ani, este singurul est-european care a reuşit să termine ultramaratonul de 563 de kilometri de la Cercul Polar, pentru al patrulea an consecutiv.

Românul este singurul din lume cu trei titluri la activ, după ce a fost primul la ediţiile din 2016, 2017 și 2018.

Citește și ♦ Jocurile Olimpice de la Tokyo, în pericol din cauza coronavirusului! Deciziile luate de autorități