Autoritățile engleze au anunțat că au fost începute căutările subacvatice pentru depistarea avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala. Până în prezent, au fost găsite fragmente ale unor scaune de avion pe o plajă lângă Surtainville, aflată în peninsula franceză Cotentin.

Nava Geo Ocean III, împreună cu o ambarcațiune privată, vor efectua căutări cu ajutorul unui sonar, în apropierea insulei Guernsey. 

Estimarea specialiștilor este că avionul a dispărut la aproximativ 20 de kilometri nord de Guernsey, deasupra Canalului Mânecii.

Căutarea subacvatică va dura trei zile, dar compania privată angajată pentru a găsi epava va continua „până la localizarea avionului”.

Resturile avionului ar fi putut ajunge la 60-120 de metri adâncime, potrivit autorităților maritime.

La 21 ianuarie, un avion de mici dimensiuni în care se afla Emiliano Sala a plecat de la Nantes, la ora locală 19:15, cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 1.650 de metri. După ce a depăşit Insula Guernsey, contactul cu avionul s-a pierdut.

Emiliano Sala (28 de ani) fusese transferat recent de Cardiff. Clubul din Premier League i-a plătit lui Nantes 17 milioane de euro în schimbul atacantului argentinian.