RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ultimele detalii despre noul stadion Rapid. Schimbările făcute la designul arenei

Scaunele de pe noul stadion din Giuleşti vor forma în tribune şi peluze numele echipei Rapid, anul 1923, când a fost fondat clubul ‘alb-vişiniu’, dar şi sigla. Aceste decizii au fost luate în urma unei ședințe organizate la sediul Ministerului Transporturilor.

La întâlnire au participat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Gică Popescu, consilier al primului ministru și coordonator proiect EURO 2020 si Adrian Cefalan, director de investiții al CNI.

Lucrările la noul stadion al Rapidului ar trebui finalizate în acest an. Proiectul este în întârziere faţă de celelalte două – Steaua şi Arcul de Triumf.

S-au discutat probleme legate de construirea stadionului Rapid, privind configurația scaunelor, amplasarea muzeului și respectarea graficului de execuție al lucrărilor. S-a convenit ca scaunele sa fie de culoare vișinie și sa se scrie cu scaune albe pe tribuna 2 -RAPID , pe o peluza – anul 1923 și pe cealaltă peluza sa se realizeze modelul siglei Rapid.

Pentru muzeu s-a convenit ca acesta va fi amplasat pe peluza dinspre Teatrul Giulești la etaj, cu acces direct și lift pentru persoanele cu dizabilități. Totodată se va solicita antreprenorului general sa respecte graficul de execuție în vederea finalizării în termen a stadionului„, este mesajul transmis de către Gică Popescu.

Capacitatea noului stadion din Giulești va fi de 14.050 de locuri, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 164 de milioane de lei. 

La fel ca stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, Rapid Arena va găzdui antrenamente oficiale ale echipelor naţionale participante la EURO 2020. Competiția a fost amânată pentru vara anului viitor, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare