RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

ULTIMA ORĂ | Un campionat de fotbal din Europa, suspendat în urma unui atac cu bombă

Campionatul de fotbal din Cipru a fost suspendat, după ce o bombă a explodat în maşina unui arbitru. Federația Cipriotă a luat această decizie la cererea arbitrilor, care se simt amenințați.

Arbitrul vizat de atac este Andreas Constantinou. Bomba a explodat în cursul nopţii, în maşina parcată în garajul clădirii în care locuia arbitrul, potrivit Cyprus Mail.

Nicio persoană nu a fost rănită. Ministrul Justiției din Cipru, Giorgos Savvides, a anunțat că este vorba despre un dispozitiv improvizat.

Federația Cipriotă a precizat că suspendarea campionatului este pe o durată nedeterminată.

Asociația Arbitrilor din Cipru a condamnat atacul și a precizat că declarațiile acuzatoare împotriva arbitrilor au instigat la astfel de acțiuni extreme. Arbitrii consideră că statul este responsabil pentru eliminarea corupției din fotbal.

arbitru cipru

Recent, UEFA a trimis mai multe notificări privind suspiciuni referitoare la meciuri trucate din campionat şi din Cupa Ciprului, în conexiune cu anumite case de pariuri.

Nu este pentru prima dată când arbitrii sunt ținta unor atacuri violente. În ultimii zece ani, au fost înregistrate peste 12 atacuri cu bombă și incendieri asupra proprietăților arbitrilor, scrie Cyprus Mail.

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare