ULTIMA ORĂ | Tensiuni la Craiova? Anunțul clubului despre Devis Mangia și transferuri

Clubul Universitatea Craiova a emis un comunicat ca urmare a discuțiilor din ultima vreme despre viitorul lui Devis Mangia pe banca tehnică a oltenilor. Conducerea ‘alb-albaștrilor’ susține că nu a luat în calcul o schimbare a antrenorului.

În ultimele zile, s-a vehiculat numele lui Eugen Neagoe pentru funcția de antrenor la Craiova. Universitatea traversează o perioadă complicată, cu două înfrângeri și un egal.

Știința și-a clădit întreaga reconstrucție pe ceea ce am numi RESPECT. Respect pentru suporteri, pentru regiune, pentru colegii noștri, pentru oamenii cu care lucrăm. Ca atare, nu am luat nici măcar o secundă în considerare o eventuală schimbare a staff-ului, cu atât mai puțin să contactăm posibili înlocuitori. Universitatea Craiova este un club profesionist, care de-a lungul anilor credem că a demonstrat echilibru, seriozitate și o bună capacitate decizională.

Și toate aceste valori în care credem și pe care le-am pus în aplicare n-au fost în zadar: datorită lor, Universitatea este un club stabil, bine organizat, poate singura echipă din Liga I cu bugetul asigurat până în iunie 2022, fără să mai aibă nevoie de vânzări de jucători sau de aportul acționarilor“, se arată în comunicat.

🗣 Ca răspuns la speculațiile apărute în mass media în ultimele zile, Universitatea Craiova face următoarele…

Publicată de Universitatea Craiova pe Marţi, 9 aprilie 2019

“Ne putem bate cu oricine”

Oltenii sunt încrezători că își vor îndeplini obiectivele și le-au transmis un mesaj fanilor.

Nu vă grăbiți să ne cântați prohodul. Universitatea este pe locul 3, dar vrea și poate să fie mai sus, iar semifinala de Cupă nu este nici ea încă tranșată. Continuăm să facem tot ce ne stă în puteri pentru aducerea măcar a încă unui trofeu la Craiova. Obiectivul principal însă, este construcția unei echipe care în toamna următoare să reprezinte România în grupele unei competiții europene. Până atunci, să nu uităm că ne putem bate cu oricine, fie ei CFR, FCSB, Dinamo sau alți rivali, cu o singură condiție: să fim împreună“, a transmis conducerea Universității Craiova.

Vin 5,5 milioane de euro în următorii doi ani

Au fost oferite informații și despre sumele încasate din transferurile de jucători și bugetul clubului.

Universitatea a încasat în ultimii doi ani 6,5 milioane euro net, din transferurile făcute, urmând să mai încaseze alți 5,5 milioane în decursul următorilor 2 ani. Diferența dintre sumele vehiculate în presă și cele despre care vorbim ține mai ales de diversele costuri pe care le implică un transfer. În cazul nostru, aceste costuri au reprezentat circa 27% din sumele totale încasate, bani pe care a trebuit să-i plătim în alte părți. Fie către cluburile formatoare (un procent standard de 5%, datorită căruia FRF-ul a obținut, de pildă, peste 200.000 de euro din transferul lui Alex Mitriță, clubul formator al acestuia fiind desființat între timp), fie către cluburile de unde fuseseră acei jucători aduși (circa 20%), fie către agenți de jucători sau alți intermediari.

Apoi, din cele 6,5 milioane încasați, 3 milioane au fost cheltuiți pe achiziția de noi jucători și restul de 3,5 au acoperit deficitul de buget în acești doi ani. Vă reamintim ce am mai spus: că nici un acționar nu a retras vreun leu din club și nici nu avem de gând să o facem“, se arată în comunicat.

Spynews.ro