Flavius Stoican a cedat presiunii din partea suporterilor, după eșecul dur cu UTA Arad, și și-a anunțat demisia de la Petrolul Ploiești. Stoican este convins că obiectivul promovării în prima ligă este încă realizabil și le-a cerut fanilor să-i încurajeze pe jucători.

Astăzi, Petrolul a pierdut pe terenul liderului din Liga a 2-a, UTA Arad, scor 0-3. Ploieștenii n-au mai câștigat de cinci meciuri și au ajuns pe locul 8 în clasament.

Petrolul are ca obiectiv promovarea în Liga 1, iar Flavius Stoican i-a informat pe jucători că va pleca în această pauză de iarnă, potrivit unor informații din cadrul clubului.

Fiecare dintre noi, cei care activăm la acest club, suntem oameni care ne dorim foarte mult. Acum trebuie să fim destul de echilibraţi şi eu sunt un tip foarte echilibrat, nu iau decizii la cald. O să am o discuţie cu finanţatorul clubului, pentru că mi se pare foarte corect lucrul acesta.

Eu sunt acela care am avut şi am încredere în aceşti băieţi, chiar dacă eu nu o să mai fiu. Dar ei o să rămână şi lupta nu s-a încheiat. Nu este un capitol încheiat ceea ce priveşte participarea în prima ligă. Ceea ce comentează şi spune fiecare om din cadrul clubului, vă daţi seama că toţi îşi doresc ca lucrurile să meargă perfect.

Eu sunt cel mai în măsură să fiu dezamăgit, sunt, doar că nu arăt. Trebuie să fiu foarte echilibrat. Nu acum sunt mumă pentru jucători şi mâine sunt ciumă. Îi înţeleg şi pe suporteri când strigă demisia. E un cuvânt foarte uşor de spus. Demisia e foarte simplă.

Sigur că s-au adunat foarte multe dezamăgiri de-a lungul perioadei şi, de aceea, pe viitor, e foarte important ca oamenii să fie lângă echipă. Am văzut astăzi stadionul cum cânta. Şi îţi dai seama, ca şi jucător, când îi auzi, că automat te transformi. Jucătorii, dacă nu au entuziasm, fac greşeli. Acum jucătorii de la UTA au entuziasm. De ce? Publicul îi ajută. Bravo lor, cinste lor!

Am avut momente când aveam nevoie de oameni lângă noi, iar dezamăgirea mare care s-a acumulat pe parcursul acestor ani în care s-a încercat promovarea a adus saturaţie. Dar trebuie să fie puternică (n.a. – galeria Petrolului), să-i ajute pe aceşti băieţi să meargă în Liga 1, pentru că împreună merg acolo„, a spus Stoican, la finalul partidei cu UTA Arad.

CITEȘTE ȘI -> EXCLUSIV | Situație explozivă la Petrolul! Stoican OUT, Contra IN? „Cred că e o soluție prea soluție!”