ULTIMA ORĂ | Simona Halep a decis să mai participe la un turneu în acest an

Organizatorii turneului Kremlin Cup de la Moscova au anunțat că Simona Halep (locul 6 WTA) a confirmat participarea. Halep n-a mai jucat la Moscova din 2013, când a cucerit trofeul. Românca trebuie să adune puncte în lunile septembrie și octombrie pentru a obține calificarea la Turneul Campioanelor.

Turneul de la Moscova, de categorie Premier, se va desfăşura în perioada 14-20 octombrie și oferă premii totale în valoare de 1 milion de dolari.

Principalele favorite la Kremlin Cup vor fi ucraineanca Elina Svitolina (locul 3 WTA), Simona Halep și Petra Kvitova (7 WTA).

Campioana en titre la Moscova este rusoaica Daria Kasatkina (locul 40 WTA).

Potrivit site-ului oficial al competiției, au confirmat participarea 11 dintre primele 30 de jucătoare din clasamentul mondial.

Ваши вежливые и аккуратные вопросы из директа постепенно переросли в требования 😅⠀А значит, нам пора заканчивать с…

Publicată de Кубок Кремля pe Miercuri, 18 septembrie 2019

Simona Halep (27 de ani) a jucat în turneul de la Moscova în 2012 (eliminată în optimi) și în 2013 (campioană).

Halep a plecat astăzi în China. Pentru a obține biletele la Turneul Campioanelor (27 octombrie – 9 noiembrie), Simona are nevoie de rezultate bune la cele două turnee importante din China: Wuhan (22 septembrie – 28 septembrie) și Beijing (28 septembrie – 6 octombrie).

Potrivit site-ului WTA, Simona Halep mai are nevoie de aproximativ 500 de puncte pentru a se califica fără emoții la Turneul Campioanelor de la Shenzhen.

Lista cu jucătoarele înscrise vorbește de la sine: trei câștigătoare de turnee de Mare Șlem, patru jucătoare din Top 10 WTA. Evident, lista nu este finală. Anumite jucătoare de top ne-au rugat să mai păstrăm niște locuri, până în apropierea turneului. Sunt destule jucătoare care au nevoie de puncte pe acest final de sezon. Este important pentru noi că vor participa mai multe jucătoare din Rusia și campioanele de la Kremlin Cup din anii trecuți“, a declarat directorul turneului WTA de la Moscova, Alexei Selivanenko.

Spynews.ro