Simona Halep (locul 3 WTA) a primit din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF) trofeul „Fed Cup Heart Award 2019”.

Fed Cup Heart Award este acordat sportivelor care „își reprezintă țara cu distincție, care arată curaj excepțional pe terenul de tenis și care demonstrează un angajament deosebit față de echipele lor în timpul meciurilor de Fed Cup”.

Au fost evidențiate evoluțiile Simonei din confruntarea Cehia – România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale 1 din Fed Cup. ‘Tricolorele’ s-au impus cu 3-2, iar Halep a câștigat ambele meciuri la simplu (6-4, 6-0 cu Katerina Siniakova și 6-4, 5-7, 6-4 cu Karolina Pliskova).

Alături de Simona Halep, au mai fost nominalizate Anastasija Sevastova (Letonia), Georgina Garcia-Perez (Spania), Ashleigh Barty (Australia), Johanna Konta (Marea Britanie), Natalia Vihlianțeva (Rusia), Carolina Meligeni Rodrigues Alves (Brazilia), Maria Camila Osorio Serrano (Columbia), Zarina Diyas (Kazahstan) și Shuai Zhang (China).

Lista nominalizărilor a fost stabilită de o comisie din care fac parte președintele ITF, David Haggerty, și foste glorii ale tenisului mondial.

Câștigătoarea a fost decisă în urma voturilor primite pe site-ul Fed Cup. Simona Halep va primi un cec, pe care îl va dona.