ULTIMA ORĂ | Polonia are un nou selecționer, după parcursul slab de la Cupa Mondială

Federația Poloneză de Fotbal a anunțat că Jerzy Brzeczek este noul selecționer al echipei naționale, după ce înțelegerea cu Adam Nawalka nu a mai fost prelungită. Polonia a părăsit Cupa Mondială din Rusia încă din faza grupelor.

Jerzy Brzeczek (47 de ani) a fost căpitan al echipei naționale a Poloniei, evoluând ca mijlocaș. A făcut parte din echipa care a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 1992 de la Barcelona.

Polonia selectioner

Ca antrenor, Brzeczek a fost ultima dată la Wisla Plock, locul 5 în sezonul trecut al primei ligi din Polonia. El a mai pregătit echipele Rakow Czestochowa, Lechia Gdansk şi GKS Katowice.

Adam Nawalka a fost selecționerul Poloniei din anul 2013. În această vară, Polonia a dezamăgit la Cupa Mondială din Rusia, nereușind să treacă dintr-o grupă cu Japonia, Columbia și Senegal.

Polonia era considerată favorită să câștige grupa H a Cupei Mondiale, dar a avut o victorie și două înfrângeri și a încheiat pe ultimul loc.

Echipa națională a Poloniei ocupă locul 8 în clasamentul FIFA și a câștigat ambele meciuri cu România din preliminariile pentru Cupa Mondială 2018 (3-1 și 3-0).