UEFA a anunțat sentința pentru clubul Manchester City, care a încălcat regulamentele privind licenţierea şi fair play-ul financiar. Campioana Angliei a fost amendată cu 30 de milioane de euro şi a fost exclusă din cupele europene pentru următoarele două sezoane.

Manchester City a fentat regulamentele UEFA prin supraevaluarea unor contracte de sponsorizare, estimate la 2,7 miliarde de euro, în perioada 2012-2016.

În plus, Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a precizat că gruparea din Manchester nu a cooperat în anchetă.

Astfel, campioana Angliei din ultimele două sezoane a primit interdicţie de participare în sezoanele 2020/2021 şi 2021/2022 din cupele europene şi a fost amendată cu 30 de milioane de euro.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar Manchester City a anunțat deja că va accesa această ultimă șansă de apel.

Manchester City își exprimă dezamăgirea față de decizia luată de UEFA, dar nu suntem surprinși de anunțul făcut de forul continental. Clubul a anticipat necesitatea de a apela la un for independent și imparțial care să analizeze probele numeroase și de necombătut care ne susțin poziția.

Mai pe scurt, acesta este un caz inițiat de UEFA, anchetat de UEFA și judecat de UEFA. Clubul va dori să afle o hotărâre imparțială cât mai repede posibil și se va îndrepta către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)„, se arată în comunicatul clubului Manchester City.

Decizia UEFA vine înaintea meciului din optimile Ligii Campionilor Real Madrid – Manchester City, programat pe 26 februarie, pe arena ”Santiago Bernabeu”.

Regulamentul fair-play-ului financiar urmărește să corecteze eventuale dezechilibre între sumele încasate de un club din sponsorizări, bilete și alte venituri și sumele cheltuite pentru transferuri de jucători.

În 2014, Manchester City a primit o amendă de la UEFA în valoare de 60 de milioane de euro, pentru încălcarea acestor reguli financiare. În plus, echipa engleză nu a avut voie să aibă în lot decât 21 de jucători, în loc de 25.