S-a încheiat mandatul lui Mircea Lucescu la echipa națională a Turciei! Directorul tehnic al Federației Turce de Fotbal a anunțat un acord pentru rezilierea contractului cu tehnicianul român în vârstă de 73 de ani.

Informația a fost furnizată de agenția de știri Demiroren și de publicația Sabah.

Omul de afaceri Yildirim Demiroren, președintele Federației Turce de Fotbal, s-a întâlnit astăzi la Ankara cu Mircea Lucescu.

Potrivit sursei citate, Mircea Lucescu va primi 600.000 de euro ca urmare a rezilierii contractului, deși nu avea nicio clauză compensatorie.

Lucescu a preluat Turcia în august 2017 și mai avea contract până la 30 iunie 2019, cu un salariu anual de 2,5 milioane de euro.

Mircea Lucescu (73 de ani) a fost contestat în Turcia după ce a retrogradat cu echipa națională în cel de-al treilea eşalon al Ligii Națiunilor, în 2018. Turcia a strâns doar trei puncte într-o grupă cu Suedia și Rusia – grupa 2 din League B – pierzând toate meciurile jucate pe teren propriu.

Șenol Guneș (66 de ani), antrenorul lui Beșiktaș Istanbul, rămâne favorit să-i ia locul lui Mircea Lucescu. Guneș a mai pregătit naționala Turciei între 2000 și 2004.

Ieri, Guneș a declarat că nu a primit nicio ofertă de la echipa națională și vrea să-și termine contractul cu Beșiktaș Istanbul, care expiră în vară.

Nu vreau să plec de la Beșiktaș. Conducerea nu m-a demis, am contract aici. Nu am primit nicio ofertă și oricum nu vreau să conduc două echipe în același timp. Am mai spus-o și îmi mențin abordarea. Aş vrea să ajung la naţională la sfârşitul sezonului, când îmi va expira contractul, nu înainte. Nu mă aştept să fiu demis. Voi face totul ca să rămân. Muncesc pentru ca această echipă să obţină succese. Sunt fericit aici„, a spus Șenol Guneș, citat de agenția Sputnik.

În preliminariile pentru EURO 2020, Turcia este în grupa H, alături de Franţa (campioana mondială en titre), Islanda, Albania, Republica Moldova şi Andorra. Primele două clasate se vor califica la turneul final.