FC Liverpool a anunțat că a ajuns la un acord cu AS Roma pentru transferul portarului Alisson. „Cormoranii” vor plăti 75 de milioane de euro în schimbul internaționalului brazilian. 

Dacă mutarea se va perfecta, Alisson Becker (25 de ani) va deveni cel mai scump portar din istorie. Recordul este deținut de către italianul Gianluigi Buffon, transferat la Juventus pentru 53 de milioane de euro în 2001, de la Parma.

Directorul sportiv al lui Liverpool, Michael Edwards, a acceptat să mărească oferta inițială către AS Roma, în valoare de 70 de milioane de euro, după insistențele antrenorului Jurgen Klopp.

Potrivit site-ului oficial al formației engleze, oferta de 75 de milioane de euro include anumite clauze de performanță.

Portarul brazilian urmează să semneze un contract pe cinci sezoane cu Liverpool și ar trebui să efectueze vizita medicală până la sfârșitul săptămânii.

Chelsea și Real Madrid au fost interesate de transferul lui Alisson, care a adunat 31 de selecții pentru naționala Braziliei.

La Cupa Mondială din Rusia, Alisson a apărat în toate cele cinci partide ale Braziliei, care a fost eliminată în sferturile de finală. Alisson nu a primit gol în trei meciuri.