Antrenorii echipelor Olympique de Marseille și FC Sevilla au anunțat că vor pleca la finalul actualului sezon. Rudi Garcia și Joaquin Caparros nu au obținut rezultate care să mulțumească fanii.

Este un nou sezon dezamăgitor pentru Olympique de Marseille, care va încheia pe locul 5 sau 6 în Ligue 1 și va rata participarea în cupele europene.

Am decis să plec și i-am prezentat această soluție președintelui clubului, care a acceptat-o. Cred că este un lucru bun să plec, pentru că eu cred în acest proiect. A fost o plăcere să antrenez Olympique Marseille. Îmi asum în totalitate eșecul din acest sezon, ar fi trebuit să jucăm în Liga Campionilor. Sper că acest proiect va fi îndeplinit în sezonul viitor„, a spus Rudi Garcia, în cadrul unei conferințe de presă.

Rudi Garcia (55 de ani) o pregătea pe OM din octombrie 2016 și mai avea contract până în 2021. În sezonul trecut, echipa din Marsilia a ajuns în finala Europa League, pierdută cu Atletico Madrid, scor 0-3.

Joaquin Caparros se desparte de FC Sevilla după încheierea sezonului. Andaluzii s-au clasat pe locul 6 în LaLiga și au ratat calificarea în Liga Campionilor, dar vor juca în preliminariile Europa League.

Caparros (63 de ani) preluase banca tehnică pe 15 martie, dar a fost diagnosticat cu leucemie în luna aprilie.

Caparros va rămâne în structura de conducere a clubului și a declarat că vrea să ajute, atât timp cât îi va permite starea de sănătate.

Joaquin Caparros are 510 meciuri ca antrenor în prima divizie din Spania.