ULTIMA ORĂ | Decizie drastică luată de UEFA împotriva României! Reacția FRF

UPDATE 19:00 Iată și comunicatul FRF în urma suspendării primite:

În ciuda apelurilor repetate ale Federației Române de Fotbal, prin canalele de comunicare înaintea partidelor cu Spania și Malta, cât și pe durata acestora, prin crainicul partidei și mesajele dispuse public pe stadion, comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei naționale aduce o nouă sancțiune din partea UEFA.

Federația Română de Fotbal a fost informată vineri, 20 septembrie 2019, cu privire la decizia luată de Comisia de Disciplină a UEFA în urma rapoartelor întocmite la partidele România – Spania și România – Malta, din preliminariile pentru EURO 2020, disputate pe 5 și 8 septembrie, pe Arena Națională din București, respectiv stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

Astfel, FRF a fost sancționată cu plata a 83.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte în suprafața de joc și pătrunderea spectatorilor pe gazon.

În plus, următorul joc de pe teren propriu din preliminariile EURO 2020, România – Norvegia, din 15 octombrie, programat tot pe Arena Națională, se va disputa cu porțile închise.

De asemenea, timp de un an, Federația Română de Fotbal se va afla sub atenta supraveghere a forului de la Nyon și, în cazul în care incidentele se vor repeta, încă un meci va fi disputat cu porțile închise.

România a mai evoluat fără spectatori în grupa de Liga Națiunilor, anul trecut, în duelul cu Muntenegru de la Ploiești, ca urmare a unei sancțiuni primite în preliminariile EURO 2016, și împotriva Lituaniei, tot pe stadionul “Ilie Oană”


România nu a scăpat de suspendare din partea UEFA, în urma incidentelor de la meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020. Prin urmare, echipa națională va juca fără spectatori partida de pe teren propriu cu Norvegia, din 15 octombrie.

La meciul cu Spania de pe Arena Națională, mai mulți spectatori români au pătruns pe suprafața de joc. În plus, au fost mai multe scandări xenofobe și s-au folosit materiale pirotehnice.

Potrivit GSP, în afara acestei sancțiuni, UEFA a avertizat FRF să nu mai existe incidente la următoarele partide de pe teren propriu. În caz contrar, va fi dictată o nouă suspendare.

România este considerată recidivistă de către forul european, după ce spectatorii au creat mai multe incidente și au încălcat regulamentele la meciurile anterioare jucate pe teren propriu. Principala problemă este reprezentată de scandările xenofobe împotriva Ungariei.

Pentru a nu fi tribunele goale pe Arena Națională, Federația Română de Fotbal ia în calcul să ofere invitații pentru grupuri de copii sub 14 ani, însoțiți de către un adult, măsură care este permisă de UEFA.

Partida dintre România și Norvegia se va disputa pe 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, și este extrem de importantă pentru calificarea la EURO 2020.

Urmează luna viitoare meciurile cu Feroe (12 octombrie, d) și Norvegia (15 octombrie, a)#LuptamImpreuna 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 9 septembrie 2019