Cupa Mondială din 2026 va avea loc în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic, după ce această candidatură comună a avut câștig de cauză la vot, în detrimentul Marocului. Federația Română de Fotbal a votat propunerea statelor din America de Nord. 

În urma Congresului FIFA de la Moscova, au fost acordate 134 de voturi pentru ca SUA, Canada și Mexic să găzduiască turneul final de peste opt ani. Candidatura Marocului a adunat 65 de voturi ale membrilor prezenți.

Grupul format din cele trei state nord-americane care vor aduce Cupa Mondială peste Ocean a fost numit ‘UNITED 2026’. Va fi pentru prima dată în istoria competiției când vor fi trei state organizatoare.

Statele Unite a găzduit Cupa Mondială de fotbal din 1994, iar Mexicul a organizat competițiile din 1970 și 1986. Pentru Canada va fi o premieră.

Cupa Mondială din 2026 va fi cel mai mare turneu final din istorie – 48 de echipe participante vor disputa 80 de meciuri, într-un interval de 34 de zile.

Președintele Federației Americane de Fotbal, Carlos Cordeiro, a anunțat că turneul final dn 2026 va genera încasări de peste 14 miliarde de dolari și un profit de 11 miliarde de dolari pentru FIFA.

Dintre cele 16 orașe gazdă, 10 vor fi din Statele Unite, trei din Canada și trei din Mexic. 60 de meciuri vor fi disputate în SUA, iar Canada și Mexic vor găzdui câte 10 meciuri.

Finala Cupei Mondiale din 2026 va avea loc pe MetLife Stadium din orașul East Rutherford, statul New Jersey, cu o capacitate de 84.953 de locuri. Arena găzduiește meciurile echipelor de fotbal american New York Giants și New York Jets.

Cupa Mondială din 2022 va fi găzduită de Qatar.