Americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) s-a calificat în finală la Roland Garros, după victoria în fața conaționalei Madison Keys (locul 13 WTA), scor 6-4, 6-4. Stephens are un trofeu de Mare Șlem în palmares, Openul Statelor Unite, câștigat în 2017.

Partida a durat o oră și 17 minute. Stephens (25 de ani) a adoptat o tactică de așteptare, lăsând-o pe Keys (23 de ani) să preia inițiativa.

Madison Keys a avut 25 de lovituri câștigătoare și a comis 41 de erori neforțate. Sloane Stephens a reușit doar 9 puncte direct câștigătoare și a comis 11 erori neprovocate.

Ambele jucătoare au servit foarte bine, fiind înregistrate doar patru break-uri. Keys a reușit 7 ași.

Sloane Stephens a reeditat succesul din 2017 în fața lui Madison Keys, când s-a impus în finala Openului SUA.

Roland Garros este turneul meu favorit. Am o șansă bună în finala de sâmbătă„, a spus Stephens, la finalul partidei, pentru Eurosport.

Simona Halep și Sloane Stephens se vor înfrunta în premieră în finala unui turneu din circuitul WTA. Halep conduce cu 5-2 la confruntările directe. În plus, românca a câștigat ultimele patru partide, dintre care una la Roland Garros (în 2014, în optimi de finală, scor 6-4, 6-3).

Înainte de participarea din acest an, Sloane Stephens nu reușise să treacă de faza optimilor de finală la Roland Garros.