Clubul CFR Cluj a anunţat că brazilianul Julio Baptista nu-și va încheia înțelegerea cu gruparea ardeleană și că mijlocașul s-a integrat perfect în România.

Potrivit informațiilor din presă, ratarea calificării în grupele Europa League a determinat reducerea cheltuielilor la CFR Cluj, iar salariul mare al lui Julio Baptista ar reprezenta principalul impediment.

Ca urmare a ultimelor articole apărute în presa din România, conform cărora Julio Baptista va pleca de la CFR Cluj, dorim să facem următoarele precizări: Julio Baptista este și va fi în continuare jucătorul echipei noastre. Fotbalistul brazilian se simte foarte bine la clubul nostru, s-a integrat perfect în familia CFR și nu și-a manifestat dorința de a părăsi echipa. Cu experiența pe care a acumulat-o în fotbal, Baptista a devenit rapid un jucător important în angrenajul CFR-ului și este un model pentru jucătorii mai tineri.

Chiar dacă a traversat o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv după eliminarea din Cupele Europene, clubul nostru își continuă drumul în Liga 1, având același obiectiv, câștigarea campionatului. Ne pregătim pentru meciul de duminică cu FCSB și suntem siguri că suporterii “alb-vișinii” ne vor fi din nou alături!„, se arată într-un comunicat al clubului CFR Cluj.

Potrivit DigiSport, Julio Baptista (36 de ani) încasează lunar între 40.000 și 45.000 de euro la CFR Cluj, ceea ce l-ar transforma în cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1.

Julio Baptista a semnat un contract valabil un sezon cu gruparea din Gruia. Mijlocașul ofensiv nu a mai jucat din ianuarie 2017, când a anunțat că se retrage.

Doar 20 de minute a bifat Julio Baptista în noul sezon al Ligii 1, în meciul cu Gaz Metan Mediaș.

Julio Baptista este cel mai cunoscut și cel mai titrat jucător care a evoluat în România. A câștigat campionatul și Cupa Spaniei cu Real Madrid (în sezonul 2007-2008) și două Cupe ale Confederațiilor cu Brazilia. A bifat 48 de selecții și 5 goluri pentru echipa națională.

Julio Baptista și-a început cariera la Sao Paolo și a mai evoluat pentru Sevilla, Real Madrid, Arsenal, AS Roma, Malaga și Cruzeiro. Mijlocașul central s-a remarcat în Spania, la Sevilla (73 de apariții, 43 de goluri) și Real Madrid (77 de meciuri, 13 goluri).