Simona Halep (locul 3 WTA) o va întâlni pe kazaha Iulia Putințeva (38 WTA) în turul 3 la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Meciul a fost programat pe arena ‘Rod Laver’, cea mai mare din cadrul complexului de la Melbourne.

Organizatorii au anunțat programul pentru ziua de sâmbătă. Confruntarea Simona Halep – Iulia Putințeva va fi a doua partidă din sesiunea de zi și va începe în jurul orei 3:30, ora României.

Primul meci pe ‘Rod Laver Arena’, cu o capacitate de 15.000 de locuri, va fi Anastasia Pavliucenkova (Rusia, locul 30 WTA) – Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA), de la ora 2:00, ora României.

Halep (28 de ani) și Putințeva (25 de ani) se vor înfrunta în premieră în circuitul WTA.

Sportiva care reprezintă Kazakhstanul nu a trecut niciodată de turul 3 la Australian Open. La ediția din acest an, le-a învins pe Su-Wei Hsieh (6-1, 6-3) și Danielle Rose Collins (6-4, 2-6, 7-5).

Simona Halep a recunoscut că nu este încă într-o formă optimă la Melbourne, după victoriile cu Jennifer Brady (7-6, 6-1) și Harriet Dart (6-2, 6-4), dar lucrează intens la antrenamente alături de Darren Cahill.

Dacă se va califica în optimile de finală, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Catherine Cartan Bellis (SUA, locul 600 WTA) și Elise Mertens (Belgia, 17 WTA).