ULTIMA ORĂ | Când va fi gata linia de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Anunțul ministrului Sportului

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 06 mai 2020, ora 14:57,
cale ferata
cale ferata

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că lucrările la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord din București de Aeroportul ‘Henri Coandă’ Otopeni vor fi încheiate spre finalul lunii august.

Această linie de cale ferată este unul dintre angajamentele României în proiectul pentru EURO 2020. Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la turneul final, amânat pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

Ministrul Tineretului și Sportului a subliniat că noua linie de cale ferată va permite accesul din nordul Capitalei în zona centrală în doar 10 minute.

Azi am efectuat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu Gică Popescu o vizită la Aeroportul ‘Aurel Vlaicu’ şi la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ‘Henri Coandă’. La Băneasa totul este în ordine, se lucrează, dar impresionantă este calea ferată. Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârşit investiţia asta va aduce Bucureştiul în secolul 21.

Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară. La sfârşitul lunii august ar urma să fie finalizată, pe 26 august mai exact.

Lucrarea este spectaculoasă, un tren suspendat traversează toate construcţiile şi ajunge la terminalul Sosiri. Eu cred că la fel de utilă va fi şi pentru cei care vin din zona de Nord, din Ploieşti, Corbeanca, Mogoşoaia, pentru că îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să ajungă în 10 minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord, folosind staţia de lângă patinoar„, a spus Ionuț Stroe, care a inspectat stadiul lucrărilor.

Tot pentru EURO 2020, se construiesc stadioanele Steaua – Ghencea, Rapid – Giulești și Arcul de Triumf, urmând a găzdui antrenamentele echipelor naționale care vin la București.

Lucrările la stadionul Steaua sunt cele mai avansate, fiind realizate în proporție de peste 80%. Stadionul Arcul de Triumf a fost realizat în proporție de 70%. Întârzierile sunt la stadionul Rapid, construit doar în proporție de 45%.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Anunț surprinzător al ministrului Sportului! “Stadionul Steaua ar putea găzdui meciuri la EURO 2020”

CITEȘTE ȘI -> Sportul românesc, în impas! “Cum decontam masă, casă, transport, cu contractele suspendate?”

bucurestiaeroportul otopeniionut stroeproiectcale ferataministrul tineretului si sportuluieuro 2020gara de nordmts