Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, a anunţat, astăzi, 5 mai, numirea lui Tomas Ryde (58 ani) în funcţia de antrenor al echipei naţionale de handbal feminin a României.

Ryde va antrena pentru a doua oară în carieră echipa națională de handbal. Cu suedezul pe bancă, în 2015, România a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca. Noul selecționer al echipei naționale a semnat un contract valabil până la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

”În urma unor discuţii avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aş vrea să îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze şi vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte.

Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaşte România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin şi sunt foarte fericit să vă anunţ că noul antrenor al echipei naţionale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 şi tot parcursul de până atunci.”, a declarat Alexandru Dedu.

Din 2016 până în prezent a fost Ambros Martin selecţionerul României. Cea mai bună performanţă a echipei naționale cu tehnicianul spaniol pe bancă a fost în 2018, când România a disputat finala mică a Campionatului European din Franţa, scor 20-24, cu Olanda.