RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

UEFA vrea meciuri cu spectatori la EURO 2020! Ce riscă oraşele care nu pot asigura asistenţa în tribune”

Oficialii de la UEFA au venit cu noi precizări în ceea ce priveşte desfăşurarea Campionatului European din vară.

Turneul care a fost amânat din cauza pendemiei de Coronavirus, este progranat să se desfăşoare în nu mai puţin de 12 oraşe, unul dintre acestea fiind şi Bucureşti.

Situaţia provocată de pandemie face ca în acest moment revenirea suporterilor pe stadion să fie foarte greu de realizat. Cerinţa UEFA, în acest moment, este ca pe stadioane să aibă acces fanii, pentru ca un oraş să poată găzdui meciuri de la Campionatul European.

profimedia 0590506812 scaled
Sursa foto: Credit Photo by Valya Egorshin/NurPhoto, Profimedia Images

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a vorbit despre asistenţa de pe stadioane şi a dat de înţeles că oraşele care nu pot permite fanilor să intre pe stadion, ar putea pierde organizarea Euro 2020. Oraşele care găzduiesc turneul de la vară trebuie să depună un plan până pe data de 7 aprilie în ceea ce priveşte numărul de fani careb pot intra pe stadioane.

,,Avem diferite scenarii, însă singura garanţie pe care o facem e că opţiunea de a juca vreun meci de la EURO 2020 pe un stadion gol este exclusă.

Burleanu Ceferin

Fiecare gazdă trebuie să garanteze că vor fi suporteri la meciurile din oraşul lor.

Scenariul ideal este ca turneul să se joace în cele 12 arene, însa dacă nu se poate, atunci jucăm în 10 sau 11 ţări dacă una sau mai multe arene nu întrunesc condiţiile cerute.“, a declarat Aleksander Ceferin, pentru Sky Sports.

Campionatul European din vară se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie, unde România va fi gazda a patru meciuri.

ceferin-uefa

Citeşte şi Ultimele detalii despre EURO 2020: „Comitetul de urgență va hotărî dacă va fi acceptat acest scenariu”

 

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare