UEFA a decis să închirieze alte terenuri de pregătire în vederea Campionatului European din 2020, după ce statul român și-a încălcat sistematic promisiunile privind stadioanele propuse în acest scop: Steaua, Dinamo, Rapid și Arcul de Triumf. 

UEFA a optat pentru baza din Berceni a FCSB, baza Mogoșoaia a FRF și stadionul Concordia din Chiajna, anunță Prosport. Forul european a păstrat „Arcul de Triumf” dintr-un singur motiv. E mai mic și, în principiu, ar trebui să fie gata, chiar și la viteza mecului cu care autoritățile române se mișcă pentru marele eveniment.

În 2014, când a primit organizarea a patru meciuri de la turneul final din 2020, statul român și-a luat angajamentul să reconstruiască patru stadioane, pe care să se poată antrena echipele care vor juca pe Arena Națională. Au fost ales stadioanele Steaua, Arcul de Triumf, Dinamo și Rapid.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a confirmat colaborarea cu UEFA:
„Ne-au făcut o oferta și eu am dat OK-ul. Eu știu despre a noastră, că eu am dat OK-ul. Celelalte… Nu pot să știu eu fiecare ce a făcut. Știu că voiau să închirieze, că a noastră le-a convenit foarte mult”, a declarat Gigi Becali.

Arena din Ghencea a fost demolată, dar lucrările de reconstrucție au întârziere de 6 luni deja. La Dinamo este imposibil să se facă ceva în perioada imediat următoare, iar arena din Giulești nu va fi reconstruită, ci modernizată.

Guvernul a mai promis și o linie de metrou București – Otopeni, fără vreo șansă de realizare.

Arena Națională va găzdui patru meciuri de la Campionatul European din 2020, trei din faza grupelor și unul din optimi.