RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

UEFA nu renunţă la planul pentru EURO! Alternativa turneului în 12 oraşe

UEFA nu renunţă la ideea de a organiza EURO 2020 în 12 oraşe diferite, conform planului iniţial al forului continental. Oficialii de la Nyon cred că vaccinarea împotriva Covid-19 va fi aliatul principal în organizarea turneului.

Cu 135 de zile rămase până la startul turneului amânat vara trecută, UEFA crede că scenariul iniţial este sustenabil. Federaţiile din ţările organizatoare lucrează cu patru scenarii diferite: stadioane pline sau ocupate în proporţie de 75%, 50% sau 25%.

12 orașe ar trebuie să găzduiască partide la CE 2020: Londra, München, Roma, St. Petersburg. București, Budapesta, Amsterdam, Baku, Bilbao, Glasgow, Dublin și Copenhaga.

Planurile UEFA se bazează în primul rând pe succesul campaniilor de vaccinare a populaţiei, care ar urma să reducă semnificativ răspândirea virusului.

În cazul unui scenariu nefavorabil, oficialii de la Nyon au luat în calcul organizarea EURO 2021 într-o singură ţară (Anglia sau Rusia). Cealaltă variantă studiată este organizarea în trei ţări învecinate: Anglia, Scoţia şi Irlanda.

Programul meciurilor de la EURO 2020 la București

13 iunie: Austria – Macedonia de Nord

17 iunie: Ucraina – Macedonia de Nord

21 iunie: Ucraina – Austria

29 iunie: Optimi de finală

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare