UEFA Champions League, schimbare radicală din 2024! 36 de echipe și o singură grupă

Susa foto: Credit- Photo Federico Proietti / DPPI, Profimedia Images

Cea mai puternică competiție europeană este pe cale să își schimbe formatul începând cu anul 2024, iar noua față a UEFA Champions League se anunță a fi una și mai disputată decât este acum!

Ziua de 20 aprilie ar putea reprezenta o adevărată revoluție în ceea ce privește întrecerea pentru cel mai important trofeu european al cluburilor. Noul format al UEFA Champions League ar urma să fie oficializat peste doar câteva săptămâni și va înlocui astfel sistemul clasic de grupe, format din patru echipe fiecare, cu unul format din 36 de echipe, care vor face parte dintr-o grupă unică.

ChampionsLeague

Preşedintele Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA), Andrea Agnelli, care este și oficialul celor de la Juventus Torino, a vorbit despre implementarea noului format începând cu anul 2024 și are mare încredere că ziua de 20 aprilie va reprezenta schimbarea mult așteptată a UEFA Champions League. Agnelli a dezvăluit că ideea i-a aparținut fostului mare portar olandez, Edwin Van der Sar, actualul director executiv al lui Ajax Amsterdam.

Din anul 2024, fiecare echipă ar juca 10 meciuri împotriva a 10 adversari diferiţi, un mini-campionat care ar aduce mai multe îmbunătățiri, și aici vorbim despre o mai mare expunere mediatică şi implicit o creştere a drepturilor TV. 

O decizie referitoare la această reformă poate fi luată doar de comitetul executiv al UEFA, unde Agnelli este de asemenea membru. Congresul UEFA, cu participarea tuturor federaţiilor naţionale, va avea loc pe 20 aprilie 2021.

Citește și VIDEO | Seară spectaculoasă în Champions League: Manchester City, aproape calificată în sferturi! Real Madrid, victorie la limită cu Atalanta pe final de joc