Pandemia de coronavirus lovește tenisul mondial. Premiile turneului de la Miami au scăzut drastic

Sursa Foto: Profimedia Images Credit: Storms Media Group/Alamy Live News

Pandemia de coronavirus lovește în tenisul Mondial. Premiile turneului 1000 de la Miami Open din Statele Unite ale Americii au scăzut drastic.

Fostul lider mondial, Simona Halep, a plecat în cursul zilei de ieri către Miami, acolo unde va participa la primul turneu după cel de la Australian Open!

Cea mai bună tenismenă din România va lua parte la prima competiție după cea de la Melbourne, asta după ce a decis să se retragă de la turneele din Doha și Dubai din cauza problemelor medicale.

miami open profimedia 0423461997 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

Din cauza pandemiei de coronavirus fondul de premii al turneului de la Miami a scăzut considerabil. Premiile totale de la Miami Open au scăzut de la 16,7 milioane de dolari 2019, până la 6,6 milioane de dolari în 2021.

Simona Halep Australian Open fani scaled
Sursa foto: Profi Media Images

Dacă în anul 2019 câștigătorii turneului din America, atât la feminin cât și masculin au încasat un cec în valoare de 1,3 milioane de dolari, anul acesta sportivi care vor reuși să câștige turneul de la Miami vor primi doar 300.000 de dolari fiecare.

Mai multe jucătoare importante din circuitul de tenis feminin şi-au anunţat retragerea a de la turneul Miami Open, din SUA, motivul fiind situația premiilor.

miami open profimedia 0423116344 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images Credit: Storms Media Group/Alamy Live News

Simona Halep va fi favorita numărul 3 la acest turneu, după ce jucătoare precum Ashleigh Barty (Australia) sau Naomi Osaka (Japonia) s-au retras de la turneul din Miami.

Turneul de la Miami va începe pe data de 23 martie, iar la startul întrecerii vor mai lua parte şi Sofia Kenin (SUA, favorită 4), Elina Svitolina (Ucraina, favorită 5), Karolina Pliskova (Cehia, favorită 6) sau Serena Williams (SUA, favorită 7).

Citește si Jucătoare importante s-au retras de la Miami Open! Cu ce tenismene se va lupta Simona Halep pentru câştigarea turneului