Un nou turneu de tenis WTA în România! Ce şanse are Simona Halep să participe

Simona Halep. Sursa: Profimedia Images

Suporterii tenisului din România au primit o veste excelentă, aceea că ţara noastră va putea organiza din nou un turneu de tenis.

Noua competiţie de tenis feminin din România se va numi Winners Open, iar desfăşuarea va avea loc la Cluj-Napoca.

sala polivalenta cluj tenis

După ce în trecut, în România turneele de tenis se desfăşurau la Arenele BNR, Bucureşti, acum noul turneu WTA 250 se va disputa la Winners Sports Club încă din acest an, în perioada 1-8 august. Organizatorii anunţă că turneul de la Cluj va avea difuzare în peste 150 de ţări.

,,După o primă ediție în sistem prize money în 2020, Winners Open devine un eveniment de top în tenisul mondial feminin. Astfel, Cluj-Napoca va găzdui în luna august peste 60 de jucătoare din circuitul WTA. Competiția se va disputa pe zgură, va avea probe de simplu și dublu, premii de 235.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA, fiind organizată în parteneriat cu Federația Română de Tenis și cu sprijinul managerului sportiv Cosmin Hodor.”, au anunţat cei de la Winners Open.

Patrick Ciorcilă, cel care care va fi directorul turneului WTA de la Cluj-Napoca, se arată încântat de noua competiţie găzduită de România.

,,Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriașă atât pentru noi ca organizatori, cât și pentru Cluj-Napoca și mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect.

Şansele ca Simona Halep să participe la acest turneu aprope că nu există, deoarece numărul 3 WTA va evolua la Jocurile Olimpice în perioada 24 iulie – 1 august.

Halep madrid profimedia 0608727555
Simona Halep. Foto: Profimedia

Citeşte şi Simona Halep, lăudată de adversara din meciul de astăzi: “Citeşte remarcabil de bine jocul!”