Prestaţiile naţionalei de tineret, câştigătoare a Grupei C de la EURO 2019, l-au convins pe selecţionerul Cosmin Contra. Antrenorul primei reprezentative crede că băieţii lui Rădoi pot merge până la capăt în Italia.

Naţionala de tineret s-a scuturat de complexe după ce a depăşit două dintre favoritele turneului în clasamentul grupei: Anglia şi Franţa. Înaintea semifinalei cu Germania, Cosmin Contra crede că tricolorii mici pot da o lovitură şi mai mare la turneul final.

„Odată ajunşi aici eu cred că suntem capabili de orice, inclusiv să câştigăm acest campionat european! Asta e părerea mea, odată ajunşi în semifinale orice echipă are posibilitatea să câştige acest campionat european,şi eu cred că băieţii au demonstrat că sunt capabili să facă lucrul acesta. Acum trebuie sa se recupereze fizic pentru că efortul pe care l-au depus cu aceste 3 echipe extraordinare a fost imens! Să ştiţi că oboseala îşi spune cuvântul, avem o zi mai puţin de odihnă faţă de Germania. Dacă băieţii au această forţă mentală cum au avut în aceste 3 jocuri, acum că au ajuns în semifinale să creadă că pot să fie cei mai buni la acest campionat european!De aceea, eu nu văd de ce nu am juca şi finala de duminică!” – a declarat Contra la Digi Sport după meciul de la Cesena.

Cosmin Contra a fost prezent la toate cele trei partide disputate de naţionala de tineret până acum la turneul final din Italia şi San Marino.

Germania – România se va juca joi, 30 iunie, de la ora 19:00, pe Stadio Renato Dall’Ara, din Bologna. În a doua semifinală, de la ora 22:00, se vor întâlni Spania şi Franţa.