Trei motive pentru care Croația merită să câștige Cupa Mondială din Rusia

Franța și Croația se vor înfrunta duminică în finala Cupei Mondiale din Rusia. Site-ul FIFA prezintă trei motive pentru care croații merită să câștige trofeul pentru prima dată în istorie.

Primul argument este ambiția jucătorilor și atmosfera pe care a reușit să o creeze selecționerul.

Antrenorul croat Zlatko Dalic a făcut ceva incredibil. Atmosfera la echipă nu a fost niciodată atât de bună, iar jucătorii au spus asta în mod repetat. Au fost o adevărată familie pe durata Cupei Mondiale, deși au stat împreună doar 50 de zile. Jucătorii au părut că sunt dispuși să moară unul pentru celălalt pe teren, prin efortul pe care l-au depus. Deși au jucat trei meciuri consecutive cu prelungiri, au arătat că dorința lor de a câștiga împreună este extrem de mare“, notează site-ul UEFA.

Al doilea motiv evocat este puterea mentală și caracterul jucătorilor croați.

Danemarca, Rusia și Anglia – trei victorii pentru Croația după ce au fost conduși, iar două au venit în urma loviturilor de departajare. Croații au dominat acele jocuri din punct de vedere mental și fizic. Căpitanul Luka Modric a spus: <Am arătat caracterul nostru>. Personalitatea croaților îi va ajuta în finala cu Franța. Fiecare echipă care a reușit să câștige Cupa Mondială de-a lungul istoriei s-a evidențiat prin caracter“, potrivit site-ului UEFA.

Al treilea argument invocat pentru un succes istoric al croaților este experiența deosebită a jucătorilor.

Modric este liderul acestei generații. În afara talismanului de la Real Madrid, mai sunt alte vedete în echipa lui Dalic, inclusiv jucători de la Barcelona, Inter Milano, Juventus și Liverpool – Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, Ivan Perisic, Mateo Kovacic și Dejan Lovren. Cu o medie de vârstă de 27 de ani și zece luni, Croația are foarte multă experiență și încredere de sine, pentru că aproape fiecare jucător este titular la echipa de club. Sunt perfect conștienți de capacitățile lor“, notează site-ul UEFA.