RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Trei milioane de străini au vizitat Rusia în timpul Cupei Mondiale. Cât au cheltuit turiștii

Peste trei milioane de turiști străini au vizitat Rusia în timpul Cupei Mondiale de fotbal, dintre care 800.000 au avut bilete la meciuri, potrivit datelor furnizate de către Guvernul de la Moscova.

Majoritatea fanilor cu bilete au provenit din SUA, Brazilia, Mexic, China şi Germania. 11 orașe au găzduit meciuri de la Cupa Mondială.

Turiștii străini au cheltuit aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe durata șederii în Rusia, potrivit unei estimări făcute de Sberbank. Cel mai mult au costat cazarea și zborurile.

La meciurile turneului final au asistat 3,31 milioane de persoane şi rata de ocupare a stadioanelor a fost de 99,8% la toate partidele”, a precizat vicepremierul rus Olga Golodeţ.

Asociațiile de turism susțin că că Rusia a devenit „o Mecca a turismului” în perioada Cupei Mondiale.

Pentru prima dată după mulți ani, Rusia a devenit un mare obectiv pentru turiști. Fanii fotbalului, care au venit în țara noastră pentru Cupa Mondială, au vizitat orașele gazdă, au participat la tururi ghidate, au mers la cumpărături. Potrivit unui sondaj, 87% dintre vizitatorii străini au spus că vor să revină în Rusia în viitorul apropiat„, a spus Maia Lomidze, directorul Asociației Operatorilor de Turism din Rusia.

Rusia a investit peste 11 miliarde de euro pentru organizarea Cupei Mondiale. Potrivit estimărilor, economia Rusiei va spori cu 26-30 de miliarde de euro din turism și atragerea unor investitori străini.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare