Antonia Duţă, Ioana Stănciulescu și Silvia Sfiringu s-au calificat în finalele pe aparate ale Campionatelor Europene de la Glasgow. Echipa României a terminat concursul pe poziția a patra.

Duminică, în finalele pe aparate, ‘tricolorele’ și-au asigurat patru locuri: Antonia Duță la sol (calificată de pe poziția a doua cu 13.266), Ioana Stănciulescu la sol (calificată de pe poziția a treia cu 13.233) și Silvia Sfiringu la sărituri (calificată de pe poziția a șaptea cu media 13.683) și la bârnă (calificată de pe poziția a opta cu 12.966).

Echipa de junioare a României a ocupat poziţia a patra, cu 154.862 puncte, în timp ce la individual compus, Ioana Stănciulescu s-a clasat pe 7 (51.732 puncte), iar Silvia Sfiringu pe 8 (51.265 puncte).

În întrecerea senioarelor, echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea în finala Campionatelor Europene de la Glasgow, pentru prima dată în istoria participărilor la această competiție. ‘Tricolorele’ s-au clasat pe locul 12 în calificări.

Echipa formată din Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob şi Nica Ivănuş a încheiat calificările cu un punctaj de 147.663, cele mai slabe note fiind obţinute la paralele.

Denisa Golgotă este singura gimnastă din România care s-a calificat în finalele pe aparate de duminică, la sărituri şi la sol.

Golgotă (16 ani) a fost medaliată acum doi ani în întrecerea continentală a junioarelor, la sol și sărituri.