Federația Română de Fotbal a anunțat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) trebuie să clarifice modalitatea în care CFR Cluj va avea dreptul de a efectua transferuri în perioada următoare. FRF subliniază că legitimarea jucătorilor U21 va fi prioritară.

CFR Cluj a scăpat de interdicţia la transferuri dictată de Comisia de Apel a FRF, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a suspendat decizia.

Campioana României a încălcat regulamentul UEFA privind fair-play-ul financiar, mai exact pragul de rentabilitate al unui club.

Cu privire la litigiul aflat pe rolul TAS între CFR 1907 Cluj și FRF vă aducem la cunoștință următoarele:

În urma dezbaterilor care au avut loc în fața TAS în data de 11 februarie 2020, părțile și-au prezentat susținerile, ambele acceptând faptul că scopul principal al monitorizării financiare în general, și al respectării pragului de rentabilitate, în special, este de a determina îmbunătățirea situației financiare a cluburilor în sensul acoperirii costurilor acestora din veniturile realizate.

De asemenea părțile au arătat că:

  • CFR 1907 Cluj a încălcat pragul de rentabilitate conform constatărilor administrației de monitorizare;
  • Interesul FRF nu a fost acela de a împiedica CFR 1907 Cluj de a-și desfășura activitatea.

Astfel, luând în considerare faptul că, pentru aceleași argumente de mai sus, UEFA consideră benefică încheierea unor angajamente cu cluburile aflate în aceeași situație (exclusiv în ceea ce privește pragul de rentabilitate), în scopul unei monitorizări mai drastice a activității acestora, hotărârea TAS va consfinți clarificarea modalității în care CFR 1907 Cluj va avea dreptul de a efectua transferuri în perioada monitorizată, cu mențiunea că, în conformitate cu politica FRF, legitimarea jucătorilor U21 va fi prioritară„, se arată în comunicatul FRF.

Alexandru Pașcanu, Cătălin Golofca, Yacouba Sylla, Andrei Burcă, Denis Ciobotariu și Răzvan Burcă sunt jucătorii aduși în acest sezon de CFR Cluj contra unor sume de bani (1,9 milioane de euro în total). În rest, au fost transferați fotbaliști liberi de contract.