Tragerea la sorți a grupelor Campionatului European Under-21. În ce urnă valorică a fost repartizată România

Naţionala de tineret a României a fost repartizată în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European Under-21 din 2021, a anunţat Federația Română de Fotbal.

Pentru prima oară în istorie, la Campionatul European Under-21 vor fi prezente 16 formaţii, împărţite în patru grupe de câte 4 echipe. Primele două clasate în fiecare grupă se califică în faza sferturilor de finală.

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2021 | Urnele

Urna 1: Spania (campioana), Germania (finalista), Franţa, Anglia

Urna 2: Italia, Danemarca, Portugalia, Olanda

Urna 3: România, Croaţia, Cehia, Rusia

Urna 4: Elveţia, Islanda, Slovenia, Ungaria

Reprezentativele țărilor gazdă, Ungaria și Slovenia, au fost desemnate cap de serie și au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formație din Urna a 4-a, urmând ca aici să fie desemnate prin tragere la sorți echipe din urnele 1, 2 și 3.

romania U21

Tragerea la sorți e programată pe 10 decembrie, ora 13:30, ora României, la Nyon, și va fi transmisă în direct de UEFA TV.

Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

România va bifa anul viitor a treia prezență la EURO U21, după cele din 1998 și 2019. Anul trecut, selecționata noastră s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania. În grupă, tricolorii au învins Croația (4-1) și Anglia (4-2) și au remizat cu Franța (0-0).

Citește și – Reacție de ultimă oră a Federației Române de Bob și Sanie în urma scandalului de hărțuire sexuală! Primele măsuri