Fotbalistul rus Alexei Lomakin (18 ani), legitimat la echipa Lokomotiv Moscova, a fost găsit mort, în condiții suspecte. Potrivit primelor informații, tânărul a ieșit în oraș cu un prieten, apoi a fost dat dispărut.

Conform agenției Sputnik, Lomakin s-a prezentat la club în data de 30 noiembrie, pentru un examen medical. Seara, fotbalistul a ieșit în oraș cu un prieten, fiind văzut ultima oară într-un club.

Mama jucătorului a tras semnalul de alarmă, după ce Alexei nu a mai răspuns la telefon. Trupul neînsuflețit a fost descoperit duminică, 2 decembrie, fiind înghețat din cauza gerului puternic din Rusia. 

Un telefon mobil și un rucsac aparținându-i lui Alexei Lomakin au fost descoperite de un taximetrist din Moscova, în mașina acestuia.

Clubul Lokomotiv Moscova a anunțat că autoritățile au demarat o investigație pentru a stabili cauza exactă a morţii fotbalistului de 18 ani. 

Alexei Lomakin juca pe postul de mijlocaș ofensiv și a bifat trei apariții în campionatul de tineret din Rusia. A fost format la academia clubului Lokomotiv Moscova.