Șoc în lumea judoului! Jack Hatton, considerat unul dintre cei mai talentați sportivi din SUA, a murit în mod neașteptat la doar 24 de ani. Hatton era aproape de calificarea la Jocurile Olimpice din 2020.

Component al echipei naționale a Statelor Unite, Jack Hatton a câștigat medalia de bronz la Jocurile Panamericane din luna aprilie, în Peru.

Circumstanțele morții acestui tânăr judoka nu sunt deocamdată cunoscute. Potrivit BBC, Hatton nu a acuzat nicio problemă medicală.

Jack Hatton a participat la ultimele trei ediții ale Campionatelor Mondiale și era considerat cel mai bun judoka din SUA, potrivit judoinside.com.

Sunt profund afectat de moartea subită a internaționalului american de judo Jack Hatton. În numele Federației Internaționale de Judo, am transmis sincere condoleanțe către USA Judo, familia și prietenii lui Jack„, a scris Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, pe Twitter.

Jimmy Pedro, fost campion mondial, în prezent antrenor al echipei SUA, a transmis un mesaj emoționant: „Cu profund regret vă anunţăm trecerea în nefiinţă a lui Jack Hatton, unul dintre elevii, colegii, fraţii şi prietenii noştri. Pe lângă faptul că era un judoka de top, Jack era o persoană minunată, un model adevărat pentru practicanţii de judo din toată ţara. Ne va lipsi tuturor„.