David Stern, fost preşedinte al NBA timp de trei decenii, a murit la vârsta de 77 de ani. Stern a transformat liga nord-americană de baschet într-o marcă de nivel mondial și a fost inclus în ‘Hall of Fame’.

David Stern a suferit o hemoragie cerebrală pe 12 decembrie, în timp ce se afla într-un restaurant din New York, și n-a mai putut fi salvat, potrivit presei americane.

Timp de 22 de ani am fost în primul rând şi l-am văzut pe David în acţiune. A fost un mentor şi unul dintre cei mai dragi prieteni. Mulţumită lui David, NBA este o marcă de nivel global, ceea ce face din el nu numai unui dintre cei mai mari conducători sportivi, dar unul din liderii economici cei mai influenţi ai generaţiei sale„, a declarat actualul președinte al NBA, Adam Silver.

Mai multe vedete ale NBA, precum Magic Johnson, Kobe Bryant sau Stephen Curry au transmis mesaje de condoleanțe.

David Stern a fost președintele NBA între 1984 şi 2014. Când a preluat conducerea acestui for, NBA se confrunta cu grave probleme financiare şi era departe de expunerea mediatică a ligii profesioniste de fotbal american (NFL) sau a celei de baseball (MLB).

Stern a crescut numărul echipelor din NBA, iar salariul mediu anual al unui jucător a ajuns de la 250.000 de dolari în 1984 la 5 milioane de dolari în 2014. 

Pentru faptul că a făcut din NBA una dintre cele mai puternice ligi sportive din lume, Stern a fost inclus în Hall of Fame în 2016, iar după retragere a primit titlul de ”președinte emerit”.