Eric Swaffer pilota elicopterul care s-a prăbușit lângă stadionul ‘King Power’ din Leicester. Cu o experiență de peste 20 de ani, Swaffer a evitat o tragedie și mai mare, reușind să direcționeze elicopterul departe de fanii care ieșeau din stadion și de un hotel din apropiere. 

Cinci persoane au murit în urma accidentului de duminică seara: patronul clubului Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, pilotul și copilotul elicopterului, fostul model thailandez Nusara Suknamai și Kaveporn Punpare, mâna dreaptă a patronului.

Eric Swaffer (53 de ani) și copilotul Izabela Roza Lechowicz (46 de ani) au aterizat cu elicopterul AgustaWestland AW169 pe gazonul arenei din Leicester, la jumătate de oră după încheierea meciului de Premier League. Au preluat pasagerii, apoi au decolat.

Câteva minute mai târziu, elicopterul ateriza în picaj într-o parcare din apropierea stadionului, din cauza unor probleme la rotor. Aparatul de zbor a explodat și a fost cuprins de flăcări.

Eric Swaffer a asigurat transportul pentru membri ai Familiei Regale britanice, pentru ambasadori și echipe de televiziune. S-a fotografiat alături de Dalai Lama, liderul spiritual al budiștilor tibetani.

Era o permanentă vacanță să zbori cu el, un super-profesionist. O persoană atât de plină de viață și de amuzantă. Era atât de generos și de loial tuturor celor din viața lui. Își iubea meseria și o trata extrem de serios. Era atât de priceput, încât putea să piloteze o multitudine de aparate de zbor, de la elicoptere la avioane de linie. Când am vorbit ultima oară cu el, îmi spunea că e foarte fericit să zboare în toată lumea alături de prietena și copilotul lui, Izabela„, l-a caracterizat Lucie Morris-Marr, o prietenă, pentru The Sun.

Eric și Izabela locuiau în orășelul englez Camberley. Ambii adorau să călătorească și erau văzuți de către apropiați drept ‘suflete pereche’. Născută în Polonia, Izabela Roza Lechowicz s-a mutat în Marea Britanie în 1997, după ce a absolvit cursurile școlii de aviație.

Erau un cuplu adorabil, ne vorbeau deseori despre pasiunea lor de a pilota. Erau mereu pe drumuri, nu știai când sunt acasă, pentru că zburau în toată lumea. I-am apreciat din prima, erau niște persoane minunate, care au dispărut într-un mod tragic„, a declarat un vecin al celor doi, pentru The Sun.