Toni Conceicao recunoaște: ”Cei de la Dudelange au fost mai buni ca noi. Felicităm adversarul!”

CFR Cluj, campioana României a suferit, joi seara, o rușine istorică. Gruparea din Gruia a fost eliminată din preliminariile Ligii Europa de luxemburghezii de la Dudelange. Ardelenii au pierdut tur-retur contra acestora, după înfrângerea cu 2-0 din deplasare, CFR a pierdut cu scorul de 3-2 și pe teren propriu.

La finalul partidei, Antonio Conceicao, 56 de ani, antrenorul portughez al celor de la CFR Cluj, a declarat că Dudelange a fost echipa mai bună și a meritat calificarea:

”Suntem foarte trişti, foarte dezamăgiţi de acest rezultat. A fost un rezultat extrem de prost pentru noi. Credeam foarte tare că putem trece de acest meci şi să ajungem în faza grupelor. Adevărul este că în cele două jocuri, şi în cel din deplasare, şi aici, nu am arătat competenţi. I-am analizat, şi în meciul cu Legia, şi în meciul cu Videoton, a fost o echipă care s-a mulat perfect pe jocul adversarului. Echipa a făcut o primă repriză bună, am avut două ocazii de a marca gol şi am încercat să le dau mai multă motivaţie jucătorilor.

conceicao antonio iuliu muresan

Nu a fost posibil. La începutul reprizei a doua am primit gol şi de acolo partida a devenit foarte dificilă. Această echipă din Luxemburg nu este o echipă de amatori, este o echipă care munceşte din greu, are jucători cu calitate. Este o echipă puternică din punct de vedere colectiv. Nu este o echipă cu stele sau cu super-jucători, e adevărat. Dar au fost mai buni ca noi, trebuie să recunoaştem acest lucru şi să ne felicităm adversarul. Ne doream mult prezenţa în faza grupelor, atât din punct de vedere sportiv, cât şi din punct de vedere financiar. Nu a fost posibil”, a declarat Toni Conceicao la Telekom Sport.

Conceicao le-a răspuns jurnaliștilor și la întrebarea privind o eventuală demitere de la campioana României, în urma rezultatelor foarte slabe: “Eu am venit la club într-o situaţie dificilă. Echipa a jucat din trei în trei zile. În acest timp am pierdut unii jucători, jucători importanţi, fundamentali în echipă, iar acest lucru mi-a limitat opţiunile.”