Echipa națională de tineret este aproape de o calificare istorică la un Campionat European, după o pauză de 20 de ani. Gică Hagi este convins că generația actuală de jucători este foarte bună, iar mulți dintre aceștia vor face pasul la prima reprezentativă.

Neînvinsă până acum în preliminarii, echipa națională U21 mai are nevoie de 4 puncte în ultimele două jocuri – cu Țara Galilor și Liechtenstein – pentru a fi sigură de locul întâi în grupă și de calificarea la EURO 2019.

Era un moment important pentru o națională a României care avea nevoie de victorie. Mulțumit și de jocul echipei și de prestația lui (Ianis Hagi). Întotdeauna am atras atenția că jucătorul român este foarte talentat. E un jucător creativ, dar îi lipsește un mediu foarte bun, în care să poată să aibă plăcerea de a juca, în care să fie susținut. Aurul României este reprezentat de cei tineri. Sunt convins că acești jucători pot să facă pasul la echipa mare. O generație foarte bună, alături de cei de ’94-’95, se poate crea o națională foarte puternică.

Se pune problema să rămânem lucizi, cu picioarele pe pâmânt. Încă nu e obținută calificarea, mai sunt două meciuri și trebuie să joace foarte bine. Dar i-am văzut montați, am văzut tot ce e în jurul lor acum… lucrurile sunt în regulă. Au un grup unit, puternic. Chiar dacă lipsește un jucător sau altul, au alternative. E un lot competitiv și cred că totul stă la mâna lor ca să poată obține această calificare„, a spus Gică Hagi la DigiSport.

Cinci dintre jucătorii convocați la națională pentru meciurile cu Portugalia și Bosnia provin de la FC Viitorul.