Țiriac tună și fulgeră împotriva Guvernului! “Nu îi pasă pe unde ajunge sportul. În prima ședință, m-aș urca pe masă”

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a lansat un atac fără precedent la adresa autorităților și în special împotriva Guvernului României. Omul de afaceri condamnă finanțarea redusă pentru sportul de masă din țară.

Ion Ţiriac, Simona Halep şi Ilie Năstase au participat astăzi, la Cluj, la un eveniment pentru popularizarea tenisului în rândul copiilor. Au venit aproximativ 200 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani.

Eu nu vreau să ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica. România a fost una dintre primele țări care a aderat la Federația Internațională de Tenis. Avem un trecut în tenis, pe lângă epoca Năstase, Țiriac, Ruzici, Simionescu, Pavel, până la Halep. 

Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu îi pasă nimănui pe unde ajunge sportul. După Halep, mi-e tare frică că ne ducem în neant dacă nu se fac nişte centre federale şi Clujul este probabil primul în care se poate face.

Cu toată responsabilitatea, în era comunistă era mai bine cu sportul, era mai bine cu învăţământul, chiar dacă erau celelalte restricţii îngrozitoare. Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului e 0,048% din bugetul statului român. Dacă mâine dimineaţă eu aş fi ministrul Sportului, în prima şedinţă de Guvern m-aş urca pe masă şi nu m-aş da jos până când nu aş obţine 1% din PIB. Dacă nu, să-şi facă ei treaba. Dar ăştia suntem, cu ăştia defilăm“, a spus Ion Țiriac, în cadrul unei conferințe de presă.

Spynews.ro