Ținutul Secuiesc organizează un tur ciclist, care durează cinci zile

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 03 august 2018, ora 17:30,
Turul-Ciclist
Turul-Ciclist

Ediția a XII-a a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc va avea loc în perioada 7-11 august, pe o distanță de 700 de kilometri, relatează realitateadecovasna.net.

Competiția va porni din orașul Sfântu Gheorghe. Aproape 200 de kilometri din totalul celor 700 vor fi parcurși pe teritoriul județului Covasna, de către cele 13 echipe înscrise din țară și din străinătate.

„În acest an, șapte primării oferă sprijin financiar pentru organizarea evenimentului (…). Concursul se organizează anual începând din 2007, iar în acești 12 ani, municipiul Miercurea Ciuc juca rolul principal în organizare, dar începând din anul trecut, aproape jumătate din concurs se desfășoară în județul Covasna. În 2018, în afara orașului Cristuru Secuiesc, toate orașele importante din regiune vor fi atinse de către cicliști”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, implicată în derularea evenimentului.

Spre deosebire de edițiile anterioare, care se derulau pe parcursul a patru zile, cea din acest an ține cinci zile, iar traseul va cuprinde 700 de kilometri, aceasta fiind cea mai mare distanță din istoria concursului, au anunțat organizatorii.

Potrivit acestora, deschiderea oficială a evenimentului, prologul de 5,4 kilometri, startul și finalul primei etape sunt programate pe străzile orașului Sfântu Gheorghe.

Pentru prima oară în istoria turului, va avea loc o etapă care nu se desfășoară în județul Harghita și anume etapa Castelelor, care se va desfășura miercuri, 8 august”, au transmis organizatorii. Cuprinzând aproape 200 de kilometri, această etapă va trece prin localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Belin, Sfântu Gheorghe.

A doua etapă este cea a râurilor care leagă județul Covasna cu județul Harghita, etapă în cadrul căreia cicliștii vor pedala de-a  lungul râului Olt, vor traversa Valea Mureșului spre Valea Târnavelor și vor ajunge la Odorheiu Secuiesc. Etapa cea mai grea a concursului este „etapa Regală” care va atinge de trei ori munții Harghita, ultima zi de concurs fiind în Miercurea Ciuc, se arată în comunicatul de presă.

Premii totale de 14.000 de euro

Conform aceleiași surse, la concurs au anunțat participarea 13 echipe, dintre care 4 din România, 3 din Ungaria, 2 din Austria, și câte una din Kazahstan, Olanda, Italia și Republica Moldova. Pentru prima oară, un arbitru de cetățenie maghiară va fi trimis de către Federația Internațională de Ciclism pentru supravegherea competiției, au informat organizatorii.

Valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 14.000 de euro.

Va fi ultima ediție derulată sub această formă, întrucât anul viitor se dorește organizarea unui „concurs la care vor participa numai echipe continentale care se află în registrul Federației Internaționale de Ciclism.”

Tinutul Secuiescciclism