Tătărușanu, ales de fani în echipa deceniului la Fiorentina! “Nu a făcut nicio greșeală”

Portarul Ciprian Tătărușanu (33 de ani) a fost inclus de către fanii Fiorentinei în cea mai bună echipă a deceniului. Românul a jucat în Serie A între 2014 și 2017.

Tătărușanu este cel mai bun portar pe care l-a avut Fiorentina în ultimii zece ani, potrivit violanation.com. Fanii regretă plecarea lui la Nantes.

În prezent, Ciprian Tătărușanu are viață grea la Olympique Lyon, fiind rezervă.

Înaltul român a venit de la Steaua București (care și-a schimbat numele în FCSB) în 2014 şi a preluat imediat postul de titular lăsat liber de Neto, care a plecat la Juventus. Cu toții eram puțin sceptici inițial: deşi era numărul 1 în România, nu a jucat niciodată în afara ţării de origine. A spulberat imediat aceste îngrijorări cu o serie de evoluții bune în poartă.

“Constant” este, probabil, cuvântul potrivit pentru a-l descrie: nu a făcut nicio greșeală şi a avut ocazional parade incredibile. A fost obligat să plece în 2017 pentru a-i face loc lui Marco Sportiello, s-a transferat la Nantes liber de contract, iar acum aparţine de Olympique Lyon. În cele trei sezoane alături de ”Viola”, a avut 101 apariţii, a reușit să nu primească gol în 36 de meciuri și să încaseze doar 119 goluri. Aceste numere ar fi fost mai bune dacă în faţa lui ar fi avut o apărare competentă. A fost peste medie în cel mai rău caz“, scrie violanation.com.

ciprian tatarusanu

Cea mai bună echipă a deceniului la Fiorentina: Tătăruşanu – M. Pasqual, G. Rodriguez, D. Astori, J. Cuadrado – D. Pizarro, B. Valero, F. Bernardeschi, J. Ilicic, F. Chiesa – K. Babacar.

Rezerve: Neto – S. Savic, J. Vargas, A. Aquilani, M. Fernandez, A. Ljajic, S. Jovetic.