Țara care spune adio preliminariilor Cupei Mondiale! Motivul invocat de oficiali

Coreea de Nord se va retrage din calificările pentru turneul final de anul viitor din Qatar, conform unor informații apărute astăzi în media coreeană. 

Motivul pe care îl invocă federalii nord-coreeni este pandemia de coronavirus care i-ar împiedica să continue parcursul în competiție. Se pare că cererea de retragere a ajuns deja la Confederația Asiatică De Fotbal care va lua măsurile în consecință. Informația a fost oferită de vecinii din sud care au distribuit-o prin intermediul unor rețele de socializare. Din același motiv, Coreea de Nord a anunțat că nu va participa nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din perioada 23 iulie – 8 august.

Naționala nord-coreeană nu va mai disputa ultimele 4 meciuri programate în grupa din care mai făceau parte Turkmenistan, Coreea de Sud, Liban și Sri Lanka. “Comuniștii” erau pe locul 4, având 8 puncte obținute în primele cinci dispute din calificări, dar păstrau șanse bune pentru a prinde faza finală a preliminariilor de pe continentul galben. Coreea de Nord are două prezența de-a lungul timpului la Cupa Mondială, în 1966 și 2010. La prima dintre ele a reușit să ajungă până în sferturile de finală, după ce a învins Italia.

CITEȘTE ȘI –>> Câți spectatori vor putea asista la finala Europa League