Gabi Tamaș (36 de ani) a reintrat, în mod surprinzător, în atenția echipei naționale după numirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer. Fundașul de la Astra Giurgiu îi cere lui Rădoi să schimbe atitudinea ‘tricolorilor’ pentru a face performanță.

Recent, Mirel Rădoi a declarat că ar putea să-l cheme pe Gabi Tamaș la echipa națională, întrucât aria de selecții în zona fundașilor centrali este limitată, iar forma lui Tamaș din ultima vreme a fost excelentă.

Gabi Tamaș are 67 de selecții și 3 goluri la echipa națională. Ultimul meci sub tricolor datează din octombrie 2018 (România – Serbia, în Liga Națiunilor).

O să fie un meci dificil cu Islanda, sunt ca suedezii, se bat pentru orice minge. Sunt dezamăgit, am fost și la meciul cu Suedia și am văzut. Păcat, se putea face mai mult. Atitudinea trebuie schimbată, dacă ai un Bentley sau o Dacie tot acolo te duce. Astea sunt niște copilărisme, că nu joc, că joc. Să pună Mirel biciul pe ei dacă nu salută. Să dea milităria jos din pod și să îi învețe pe ăștia cum era pe vremuri, când ne tremura glasul de ziceam <Săru’ mâna, nea Piți>„, a spus Gabi Tamaș.